”Just nu har vi inte en enda spelare under kontrakt”

Olofström Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto:Lena Ehring
Arkivbild.

Först ska en sportgrupp tillsättas.

Sedan är det dags för truppbygge.

– Vi jobbar efter de förutsättningar vi har, säger Patrik Olsson, ordförande i Olofströms IK.

OIK:s nyvalde ordförande har minst sagt händerna fulla. Efter ett årsmöte som var direkt avgörande för föreningens framtid börjar nu ett hårt arbete för att kunna ställa ett lag på fötter inför seriestarten. Punkt nummer ett är att tillsätta en sportgrupp.

– I denna ska personer med stark koppling till föreningen ingå. Givetvis kommer de sätta sin prägel på truppen, men stommen finns.

I skrivande stund har man inte en enda spelare under kontrakt. Olsson hoppas dock på att kunna presentera ett flertal ”klara” spelare inom den närmsta framtiden.

– Sju–åtta spelare bör förhoppningsvis vara under kontrakt väldigt snart. Vi har en hel del trådar ute, så vi hoppas på det bästa, säger han.

– Marknaden är tuff som den är, men det behöver inte bara vara en nackdel. Det finns spelare som inte får plats hos de större klubbarna och som kan vara tillgängliga även om vi är sent ute.

Patrik Olsson sätter också mycket tro till klubbens juniorer. Redan under förra säsongen hade man en renodlad juniorfemma som skaffade sig erfarenhet från spel i division 2– nu knackar fler spelare på dörren.

– Vi har en mycket bra ungdomsverksamhet som vi måste använda. Killarna tränar hårt, är duktiga och ska kunna belönas för sitt hårda arbete. Vi måste göra det bästa av det här, säger Patrik Olsson.