Bosse Johnsson: ”Sex miljoner… det är bara pengar…”

Blekingesport Artikeln publicerades
Tobias Larsson, omvald ordförande i Karlskrona HK.
Foto:Lena Ehring
Tobias Larsson, omvald ordförande i Karlskrona HK.

Det som ena dagen känns som en orkan kan nästa dag mer ses som en lätt vindpust.…Allt beror på sammanhanget.

De kanske flummiga inledande raderna handlar om ett uppslag i papperstidningen.

På vänstersidan Karlskrona HK:s årsmöte där klubben visar upp ett minusresultat på sex miljoner kronor.

På den högra ett matchreferat där Ronneby BK höll tyst minut och spelade med svart armbindel för att hedra klubbens förre spelare Pierre Nilsson, som tragiskt dog i en bilolycka natten till tisdag.

Jag kände inte Pierre men har träffat honom flera gånger i jobbet, först när han öste in mål i RBK, sen när han fortsatte att göra det i Karlskrona AIF.

Alltid lika ödmjuk. Och glad, som jag minns.

Det är hemskt vem som än drabbas av liknande olyckor, men känslan blir mer påtaglig och griper tag om hjärtat när det är någon man så väl vet vem det är.

Det kommer så nära och jag känner mig illa till mods.

Med det sagt så är jag i dag inte lika upprörd över Karlskrona HK:s minusresultat som jag var när jag först hörde talas om miljonsmällen.

Det är pengar. Bara pengar.

Jag konstaterade i min senaste krönika (läs här i BLT och här i Sydöstran) efter nyheten om miljonsmällen att ”man inte kan handla för pengar man inte har”.

Jag står fast vid den värderingen.

Sex miljoner minus är inte på långa vägar okej.

Men efter samtal med KHK:s omvalde ordförande Tobias Larsson har jag fått lite bättre förståelse för problematiken i att försöka etablera sig i SHL.

Och han poängterar att varumärkesvärderingen på 15 miljoner kronor var avsett för att klara elitlicensen under ett antal år för att ge klubben tid att anpassa sig i SHL.

De, av många kallade, Monopolpengarna täcker dock inte ytterligare ett år med miljonminus. Vid nästa årsmöte måste Karlskrona HK visa svarta siffror.

Åtgärdspaketet för nästa säsong, som redan är lagt, innebär i lagd budget en kostnadsminskning på 7,35 miljoner kronor. Och gör KHK till ”en närmast anorektisk organisation”, som Tobias Larsson kallar det.

Men är det vad som krävs för att visa plusresultat utan att dra in mer pengar än föregående säsong så finns det inget att tveka om.

Till sist: Jag har en bra känsla av nya klubbdirektören Charlotte Gustavsson.