Bosse Johnsson: ”Oj, vad jag längtar till lördag”

Blekingesport Artikeln publicerades
Foto:Bo Åkesson

På lördag kommer det att avgöras.

Superettan eller division 1.

Jag hoppas innerligt att jag får hälsa Mjällby AIF välkommen tillbaka till elitfotbollen då.

Efter den första halvleken var jag stensäker. Det blir superettan. Örgryte var ju inte i närheten av Mjällby, som enkelt spelade sig ur pressade situationer innan de hann bli till farligheter.

Unge mittbacken Axel Norén visade pondus, han tog direkt fajten med den supermeriterade före detta landslagsmannen Johan Elmander och gav Öisaren en blåklocka redan under matchinledningen.

Jag noterade för mig själv, ”vilket självförtroende laget spelar med” där de kom i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Joel Enarssons 1–0 följdes av ”Lökens” sanslösa frisparksmål fram till 2–0 och i halvlekens slutskede jobbade Enarsson fram bollen till Granit Stagova som ”bara” hade att placera in bollen i bortre gaveln men missade.

Jag, hela Mjällbylaget och de flesta av de 3035 personerna på Strandvallen myste som allra bäst i paus för att abrupt väckas av en ilsken och aggressiv väckarklocka à la Örgryte i den andra halvleken.

Även om matchens sista 45 minuter mest var en enda lång plåga för de gulsvarta och dess supportrar, med baklängesmål och utvisning på David Löfquist efter en kapning bakifrån på mittplan (kom faktiskt att tänka på Lukas Grills onödiga utvisning i kvalet 2015) så är det här samtidigt idrottens tjusning.

Det som ger den liv, extra nerv och krydda.

Nu är superettankvalet fortsatt en helt öppen historia och jag kan inte låta bli att längta till att det ska bli lördag.

Mjällby AIF har 2–1 att gå på mot ett erkänt bra hemmalag. Örgryte visade att det finns mycket fotbollskvalitéer i laget, att det skulle vara gamla rutinerade men trötta spelare som Mjällbys unga killar skulle använda som rundningsmärken stämde föga.

Jag hoppades på 2–0 inför returen, eller i alla fall två måls övertag. Nu blev det ett.

Om det ska bli avancemang på lördag är jag övertygad om att Mjällby AIF måste göra mål.

Mjällbytränaren Jonas Andersson tog bollen på uppstuds på presskonferensen och lovade att mål ska det bli.

Hoppas jag får äran att gratulera laget tillbaka till elitfotbollen då.

Hela Fotbollsblekinge längtar efter det.