Bosse Johnsson: ”Aj vad idrott gör ont i bland”

Blekingesport Artikeln publicerades

Lika härlig som idrott ofta är.

Lika grym är den i bland.

Det är som kärlek.

Det Mjällby AIF upplevde på Gamla Ullevi är bland det värsta du kan vara med om på en fotbollsplan.

”En sån här match är någonting man alltid bär med sig, det gäller att ta den med sig och växa och bli starkare av den".

Assisterande tränaren Mattias Asper var den i tränarstaben som orkade prata med media efter den mer än grymma 3–1-förlusten som innebar missat avancemang till superettan.

2015 krävdes det förlängning i den andra kvalmatchen mellan Mjällby och Örgryte för att få till ett avgörande.

2017 krävdes det ånyo förlängning för att skilja lagen åt. Nu kom avgörandet så lite som 90 sekunder från slutet av förlängningen.

Båda gångerna har göteborgarna dragit det längsta strået om en plats i superettan.

Mjällbys sportchef Hasse Larsson hälsar via sms: ”Det är oerhört tungt just nu men Maif kommer alltid tillbaka. Det finns så mycket karaktär i de här grabbarna så ge dem några dagar och lite semester så kommer de tillbaka ännu starkare. Föreningen har arbetet i gång med två olika scenarier. Tyvärr blev det division 1 men satsningen på att ta sig upp i superettan fortsätter”.

Jag förstår den enorma besvikelsen. Med utslagna, gråtande spelare liggandes på planen, omklappande varandra men med tomma, blanka ögon.

De har gett precis allt i ett maratonlopp över 26 seriematcher och två kvalmatcher och sen missa avancemanget bara ynka sekunder från slutet, som att bli omsprungen precis vid målsnöret.

Lika underbar som både idrott och kärlek kan vara, lika ont gör den ibland.

Det gjorde på riktigt ont i bröstet och det var lätt att känna sympati när lagkaptenen Jesper Gustavsson stod där och försökte hålla tårarna tillbaka samtidigt som han skulle summera matchutgången.

Men jag håller med Hasse Larsson, Mjällby AIF kommer alltid igen. Det har laget visat gång efter annan.

I den här truppen finns potential och framtid och tränare Jonas Andersson har goda förutsättningar att jobba vidare mot superettan, förutsatt att han får behålla spelarna.

Och även om laget har svårt att acceptera beröm just i dag och kanske några dagar framöver så har Mjällby gjort en fantastisk säsong.

Och jag lider med killarna att det inte räckte hela vägen fram, jag hade så gärna gratulerat laget tillbaka till elitfotbollen.

Det får bli nästa år…