Bergström: ”Kan bli en magisk kväll”

Ronneby Artikeln publicerades
Jacob Bergström och Ronneby BK hoppas på publikfest på Brunnsvallen när lokalkonkurrenten IFK Karlshamn kommer på besök.
Foto:Jonas Gustafsson
Jacob Bergström och Ronneby BK hoppas på publikfest på Brunnsvallen när lokalkonkurrenten IFK Karlshamn kommer på besök.

Det såg tungt ut ett tag för Ronneby BK och forwarden Jacob Bergström.

Nu har laget fem matcher utan förlust och Bergström har nätat i två raka matcher.

– Jag är inte nöjd ännu, det finns mer att hämta, säger skyttekungen själv.

RBK hade en bra start på säsongen som nykomlingar i division 3. Men när smekmånaden var över gick det betydligt tyngre och som längst gick laget hela sju matcher utan en trepoängare. Samtidigt var skadelistan ingen rolig läsning och lagets målmaskin Jacob Bergström var borta i hela tio veckor.

Men nu pekar formen återigen uppåt. Fem raka matcher utan förlust, Bergström är tillbaka med besked och man befinner sig på rätt sida strecket.

– Det var tufft där ett tag efter inledningen men nu tycker jag vi har hittat tillbaka igen och de flesta är tillbaka i truppen. Det är go stämning i laget samtidigt som det alltid är kul att möta just Karlshamn, säger Jacob Bergström.

Det var mot just IFK Karlshamn som RBK säkrade avancemang till division 3 förra året. Men i årets första match lagen emellan drog IFK det längsta strået hemma när man vann med 2–1.

– Jag gillar speciellt matcherna mot Karlshamn och Sölvesborg. Det brukar bli extra kul och senaste matchen mot IFK kom vi inte alls upp i nivå så vi har revansch att hämta nu.

Men även om man befinner sig på säker mark är det för tillfället en sanning med modifikation. Målskillnaden är det enda som håller RBK undan kvalplatsen som för tillfället innehas av Karlshamn.

– Tabellen är extremt tajt och tittar man uppåt är det bara sex poäng till tredjeplatsen. Men varje match är viktig och målet för oss är ju att vi håller oss kvar i trean. Förra matchen mot IFK backade de hem väldigt mycket och spelade på kontring så det gäller för oss att ha tålamod och inte bli stressade. Samtidigt som vi ser till att föra matchen och inte släppa in de allt för mycket.

Du har gjort mål i varje match sedan comebacken men är ändå inte nöjd, det finns mer att hämta alltså?

– Ja absolut. Det finns mycket mer att hämta och i matchen mot Gransholm hade jag två lägen som jag borde ha gjort mål på. Det viktigaste är väl att man hjälper laget till en vinst men det är surt när lägena inte sitter.