Ett brutalt slut för Mjällby AIF

GÖTEBORG Artikeln publicerades

Det gick inte att få ett mer brutalt slut på säsongen för Mjällby AIF.

I den sista minuten av förlängningen avgjorde Örgryte.

Och det som såg ut att bli en fest slutade med krossade drömmar och tårar.

Mjällbyspelarna krigade för sina liv i den andra kvalmatchen uppe i Göteborg. Örgryte hade kommit tillbaka efter en urstark andra halvlek och tagit matchen till förlängning. Åskådarna på Gamla Ullevi satt och inväntade ett straffavgörande, men då slog blixten ner.

Hakeem Araba skarvnickade in 3–1 i den 119:e minuten och säkrade en ny säsong i superettan för sitt Örgryte. På andra sidan, den förlorande sidan, sjönk elva trötta Mjällbyspelare ihop i förtvivlan. Drömmen om superettan 2018 sprack.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva allt, det känns förjävligt, säger en förkrossad Jesper Gustavsson efter matchen.

Mjällby hade kontroll och var i förarsätet inför den andra halvleken. Men ett dubbelbyte från Örgrytetränaren Sören Börjesson förändrade allt och taktiken med att slå långa bollar in i straffområdet började bära frukt för hemmalaget.

– Vi sjönk ner för långt i den andra halvleken. De är tunga att möta, men vi kämpade till sista droppen. Det finns ju inte att det slutade så här.

Att förlora i ett kval, i en förlängning och mot just Örgryte är inte första gången i Mjällbys historia. Det såg likadant ut på Strandvallen för två år sen, men i dag kom avgörande några minuter senare in i förlängningen.

– Det är små marginaler i fotboll. Vi ger allt vi har och lite till och det känns så klart fruktansvärt, säger den assisterande tränaren Mattias Asper.

Tårar blandades med ilska efter slutsignalen, lika förkrossade som Mjällbyspelarna var lika glada var Örgrytesspelarna och den skadade Öis–anfallaren Johan Elmander stod i centrum när de utbröts bråk.

– Det var några av Öis–spelarna som betedde sig förjävla dåligt. Elmander gjorde narr av oss och då reagerade vi tillbaka. Jag förstår att vi reagerade, säger Jesper Gustavsson.

Asper:

– Det blir så, ett lag är fruktansvärt besvikna samtidigt som ett lag är superglada och kanske går över gränsen lite. Jag uppfattade inte riktigt vad som hände, men det är scener som brukar hända efter matcher som är jämna.

Hur går man vidare efter en sådan här förlust?

– Man får försöka bita ihop, gå tillbaka och se vad som blev fel. Sedan köra i gång på nytt igen. Vi har gjort en riktigt bra säsong, säger Jesper Gustavsson.