Atlas tillbaka i fyran

Sturkö Artikeln publicerades
Atlas gick upp i fyran efter 4–3 mot Olofström.
Foto:Staffan Lindbom/arkiv
Atlas gick upp i fyran efter 4–3 mot Olofström.

Mål i mängder, tre röda kort och stor dramatik. Det var en händelserik match när AIK Atlas under lördagen tog steget tillbaka till division 4.

Det var en smått galen tillställning på Havsvallen på lördagen när AIK Atlas slog Olofströms IF. Vid ställningen 1–1 fick Atlas en spelare utvisad och Olofström kunde göra 2–1. Men hemmalaget kom tillbaka och fick in 2–2 och matchen gick till förlängning. Men väl där kom nästa smäll när Olofström redan efter två minuter kunde sätta 2–3.

– Men vi kände hela tiden att vi kunde komma tillbaka och sedan fick de en spelare utvisad och vi kunde få in ytterligare en kvittering. Efter deras ledningsmål la de sig bara på försvar och det kunde vi utnyttja, säger tränaren Daniel Magnusson.

Olofström fick efter detta ytterligare en spelare utvisad och helt plötsligt var Atlas en man mer. Och med fem minuter kvar kunde Niklas Holgersson skicka in segermålet till 4–3.

– Efter det var det mest att lägga sig på försvar och spela av matchen. Det var svårt att förstå vad som hade hänt när matchen blåstes av men så klart utbröt en vild glädje.

– Vi har ett bra gäng i år och vi ändrade lite på vårt sätt att träna inför säsongen och vi har hela tiden visat bra karaktär. Det känns bra att ta steget upp igen, säger Magnusson.

I den andra kvalmatchen försvarade Listerby IK sin division 4-plats genom att bortabesegra IF Trion med 2–1. Kommande helg möts Atlas och Listerby och Trion–Olofström.