Årlig simfest i Ronneby

RONNEBY Artikeln publicerades
Axel Gladher från Karlskrona trivdes som fisken i vattnet och tog guld i finalen för pojkar, i åldersklassen tio till elva år. 10 bilder
Foto:BO AKESSON
Axel Gladher från Karlskrona trivdes som fisken i vattnet och tog guld i finalen för pojkar, i åldersklassen tio till elva år.

Det var fullt ös i bassängen när femte upplagan av Ronneby Cup avgjordes.

Nära 100 tävlande från fem olika simklubbar kom till start under söndagen.

– Det har gått bra och det är väldigt roligt, sammanfattar 9-åriga guldmedaljören Isa Gunnarsson.

Tjejer och killar från Blekinges simföreningar fick sällskap av ungdomar från både Nybro SK och Lönsboda SS under årets upplaga av Ronneby Cup som anordnas av Ronneby simsällskap. De totalt 98 stycken tävlande delades in i olika åldersklasser från de yngsta födda 08 upp till 03-klassen och äldre, där äldsta deltagaren var född 99.

Stämningen i Ronneby simhall var på topp och flertalet fina prestationer utfördes. I den yngsta klassen för flickor var det Ronnebytjejerna Isa Gunnarsson, Penny Kennerwall och Hannah Kranstedt som fyllde prispallen efter ett spännande finallopp.

– Det har gått bra och det är väldigt roligt, berättar Isa, som knep förstaplatsen framför sina skolkamrater, som samtliga är vana Ronneby Cup-tävlanden.

– Jag har simmat i två år och jag var med förra året också, säger finaltrean Hannah Kranstedt.

Presentationer av simmarna, inmarscher och prisutdelningar gav en proffsig inramning, vilket verkade uppskattat bland deltagarna.

– Tävlingarna är det bästa. När man kommer på prispallen känns det som om att inget kan stoppa en, förklarar Penny Kennerwall, som simmade hem ett silver.

På pojksidan vann Joel Petersson från Karlskrona 08-klassen efter en väldigt jämn final, som likt flickornas final avgjordes i 50 meter frisim.