Andersson: ”Har en skön magkänsla”

Hällevik Artikeln publicerades
Jonas Andersson, Mjällby AIF.
Foto:Lena Ehring
Jonas Andersson, Mjällby AIF.

Kvalplatsen till superettan är säkrad.

Men Mjällby AIF kan i helgen svischa förbi Landskrona och ta steget upp direkt.

– All press är på Landskrona. Det är en skönt att ha den känslan, säger Mjällbys tränare Jonas Andersson.

På lördag avgörs det.

Mjällby eller Landskrona till superettan.

Vinner Jonas Anderssons mannar bortamatchen mot Ljungskile samtidigt som FK Karlskrona bortabesegrar serieledande Landskrona så svingar sig Mjällby förbi upp på förstaplatsen och tar direktplatsen upp i superettan.

– Hela hösten har handlat om att jaga och säkra kvalplatsen. Att vi nu har chansen till ännu mer är bara en bonus och gör att all press ligger på Landskrona. Det är skönt att veta det och jag har en skön magkänsla. Vi har fem raka vinster, har i det stora hela gjort en bra säsong och nu ska vi försöka knyta ihop det oavsett hur utgången blir i helgen, säger Jonas Andersson

Om Landskrona håller undan så väntar ändå kval för Mjällby AIF. Det inleds kommande onsdag med hemmaplan för Mjällby och returen spelas på lördagen. Vilket lag det i så fall blir avgörs även det i helgen då sista omgången i superettan, just nu är det Norrby och Frej som ligger på kvalplatserna.

– Vi har följt de sista fem, sex omgångar av superettan och har bra koll på lagen som är inblandade, säger Jonas Andersson.

Mjällby tränar på torsdagseftermiddagen och vid lunchtid på fredag innan laget sätter sig på bussen mot Göteborg för övernattning och vidare färd till Ljungskile på matchdagen.

– Fokus blir på vår egen prestation och att vinna matchen, men självklart kommer vi att ha koll på hur det går mellan Landskrona och FK Karlskrona. Det kommer säkerligen nerver med i bilden, alla är människor. Men det handlar om att försöka avdramatisera och vi jobbar med de mentala bitarna varje vecka.

– Vi har en bra erfarenhet av den här typen av matcher i truppen och det känns bra. Inte minst i fjol då vi kvalade åt andra hållet.

Izuchukwu Emeh tillbaka i truppen och det betyder att Jonas Andersson har samtliga spelare att tillgå. Vilka 18 som åker till Ljungskile bestäms sannolikt efter träningen på fredag.

– Sedan får spelarna som vanligt startelvan en och en halv timme före matchen på lördag, säger Jonas Andersson.