Andersson är klar för fortsättning i Mjällby

HÄLLEVIK Artikeln publicerades
Jonas Andersson och Mjällby AIF har kommit överens om en fortsättning över 2018.
Foto:Lena Ehring
Jonas Andersson och Mjällby AIF har kommit överens om en fortsättning över 2018.

Jonas Andersson har förlängt sitt kontrakt med Mjällby AIF över nästa säsong.

– Framgångsrika klubbar brukar ha kontinuitet på ledarsidan, säger ordföranden Magnus Emeus.

Andersson tog över ett krisande Mjällby AIF hösten 2016 när division 1-statusen stod på spel. Andersson ersatte då Patrik Rosengren och lyckades till slut rädda Mjällby kvar i division 1.

Den här säsongen har Mjällby funnits med i toppstriden i stort under hela säsongen och går nu främst en kamp med Utsikten om att ta kvalplatsen till superettan bakom hittills suveräna Landskrona.

– Så här långt är det ändå lite bättre än vad vi trott. Vi är nöjda med vad Jonas Andersson gjort med laget. Oavsett var vi hamnar i år så ska vi göra det bättre nästa säsong, men vi ska inte glömma att det är sju matcher kvar och vi hoppas fortfarande på andraplatsen, säger Emeus.

Trots att parterna har enats om ett ettårskontrakt så menar Emeus att det är kontinuitet.

– Det blir ju andra året för Jonas och det här var den lösningen som båda parterna ville ha. Vi tar ett år till och så får vi känna vidare på varandra efter det.

Andersson har varit Mjällbys förstaval som tränare över 2018 hela tiden.

– Det var Jonas vi ville ha. Nu får vi arbetsro och kan också börja titta framåt mot hur truppbygget ska se ut nästa säsong.

Andersson har tidigare sagt att han har haft andra anbud att ta ställning till, har det stressat er?

– Inte alls. Vi har hela tiden haft en plan B och till och med en plan C om det inte skulle lösa sig.

Med Jonas Andersson på kontrakt lägger nu Mjällby AIF fokus på att förlänga med de spelare vars kontrakt går ut efter säsongen och som man vill förlänga med.

– Vi har många spelare på kontrakt och ännu fler unga på lite längre kontrakt, men det finns spelare i a-truppen som vi vill skriva kontrakt med, säger Emeus.

Med Jonas Andersson klar som tränare tror Emeus att det jobbet kommer att underlättas.

– Vi vill hitta lösningar så fort som möjligt.

Parallellt med att lösa tränarfrågan för seniorlaget jobbar Mjällby AIF intensivt med att hitta rätt kandidat till jobbet som akademiansvarig.

– Vi har inte haft någon heltidsanställd där den ansvarsbiten har funnits i år. Processen inleddes redan i våras och vi har träffat några intressanta kandidater.