"Styrkeövningar ger resultat"

Blekinge Artikeln publicerades

Teknikern och tillika lagkaptenen som varit med från starten. Och den snabbt utvecklade målvakten som började för bara ett år sedan.
Filip Ekdahl och Kim Johansson, 14, är bara två bland lagets duktiga spelare.

Det är god uppslutning i den upplysta hallen en frusen måndagskväll i januari. Gänget 14-åringar som har två vanliga pass, numera ett extrapass, och en match i veckan, är inställt på den nyvunna styrketräningen. Efter ett par inledande balans- och styrkeövningar bryter ett förtjust sorl ut i lokalen när det är dags för den populära cirkelträningen.
– Det här är kul för det ger resultat. Vill man satsa på innebandy ska man var med, tycker Filip Ekdahl, 14, från Asarum, som började med sporten när han var sex år.
– Någon annan sport har jag inte och det innebär ett uppehåll på sommaren. Då är det skateboarden och kompisar som gäller, berättar han. Ledarna beskriver honom som en fantastiskt teknisk spelare, lätt på hand med både boll och klubba.

Lagkamraten några meter bort, Kim Johanson, 14, från Hällaryd, är en av två duktiga målvakter i laget. Han började med innebandyn för ett år sedan och gjorde sin första match efter bara en vecka. Tränarna Peter Carlegrund och Jonas Gustafsson är imponerade av hans snabba utveckling.
– Ja, det var kompisar i klassen som lockade med mig. Tidigare höll jag på med motocross. Den vanliga innebandyträningen är roligast. Men det här är kul också. Jag trivs som målvakt, fast vi har mycket mer skydd, säger han.