Polisjakt på E 22 efter grovt vårdslös bilförare

Kristianstad Artikeln publicerades

Trots att den civila polisbilen höll 180 kilometer i timmen kom den inte ikapp personbilen, som tidigare hade gjort flera omkörningar över heldragna linjer. Nu har bilföraren åtalats.

Det var söndagen den 16 juli i år. Trafiken på E 22 mellan Linderöd och Kristianstad var intensiv, rapporterar Kristianstadsbladet.

En civil polisbil var på väg norrut. I höjd med Linderöd, på en sträcka med omkörningsförbud och heldragna linjer, blev polisbilen omkörd av en personbil som kom i hög hastighet.

För att undvika en kollision med mötande var polismannen tvungen att bromsa och släppa in omköraren framför sig.

Färden fortsatte norrut i hög hastighet. Vid minst fyra tillfällen gjorde föraren omkörningar trots heldragna linjer och med mötande bilar.

Polismannen observerade också att bilföraren inte använde blinkers och klämde sig in mellan bilar med bara någon meters avstånd till framförvarande och bakomvarande.

På motorvägen mellan Nöbbelöv och Kristianstad körde den civila polisbilen i 180 kilometer och kom ändå inte i kapp. I Kristianstad fick en väntande patrullbil stopp på personbilen.

Den 39-årige bilföraren har åtalats för grov vårdslöshet i trafik. Enligt åklagaren har han varit grovt oaktsam och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Mannen förnekar brott.