Nättrabys egen prinsessa

Blekinge Artikeln publicerades

Annevi Hellström stod på jobbet i frisörsallongen när hon fick samtalet från sin uppspelta mamma.
– Vet ni vad hon ska heta!?, utbrast mamman i luren.

Det började egentligen med Estelles i dag femårige storebror Morris. När han låg i Annevis mage trodde föräldrarna att han var en flicka. Pappa Johan hade blivit förälskad i namnet Ester, och ville ge barnet det namnet – om det nu hade blivit en flicka. Men nu blev det alltså en pojke som fick namnet Morris.
Den 13 juli 2008 fick Morris ett syskon som var en flicka. Paret kände då att Ester var "förbrukat" eftersom att Morris hade hetat så i magen. De kände att det ville ha någonting som lät vackert, som gärna fick vara lite likt Ester.
– När hon var tio dagar kände vi att "nu måste hon få ett namn!". Jag låg hemma och läste en artikel i en tidning om en tjej som hette Estelle. Då tänkte jag att det var ett jättefint namn, berättar Annevi Hellström.
När hon lanserade namnet för Johan blev det succé direkt. För Annevi har det varit viktigt att ge sina barn lite ovanliga namn.
– Jag själv har tyckt mycket om att ha ett ovanligt namn. Namnet blir verkligen mitt. Även i jobbet är det en fördel.
Men nu blir det sannolikt betydligt fler svenskar med namnet Estelle. Fast för Estelle Hellströms föräldrar överväger helt klart det positiva.
– Det är ju jättekul att kronprinsessparet tog det här namnet. Det är ett tecken på att vi har god smak, haha!
Ska ni fira det här på något sätt?
– Det blir nog lite prinsesstårta eller några prinsessbakelser i helgen.
Fotnot: Estelle betyder stjärna. I Blekinge finns bara tre personer med Estelle som tilltalsnamn – så känn er utvalda dagen till ära!