Länsstyrelsen fortsätter öka

Blekinge Artikeln publicerades
Det råder stor efterfrågan planeringsarkitekter när kommuner och privata aktörer bygger mycket. Länsstyrelsen Blekinge söker nu två stycken.
Det råder stor efterfrågan planeringsarkitekter när kommuner och privata aktörer bygger mycket. Länsstyrelsen Blekinge söker nu två stycken.

Länsstyrelsen Blekinge fortsätter att växa.

Nu söker myndigheten sex nya tjänster.

Planeringsarkitekter, djurskyddshandläggare och bebyggelseantikvarie är några av de som länsstyrelsen Blekinge söker för att öka sin bemanning. De nya tjänsterna beror bland annat på ökade anslag från regeringen.

– Vi har sakta ökat de senaste åren och anställt fler. Vi har fått extra pengar av regeringen för lite projekt men sedan skiftar det också som vanligt på folk, säger kommunikationschef Jenny Hellgren.

Hon berättar att en del tjänster har varit svårare att tillsätta.

– En del ansökningar har gått ut flera gånger för att vi inte har fått den kompetens vi söker. Till exempel på planeringssidan har det varit svårare att fylla.

Det bekräftar Anette Andersson som är avdelningschef för rätts- och djurskydd.

– Det är en bra arbetsmarknad för planarkitekter nu. Både för att vi har stora pensionsavgångar omen också för att det planeras och byggs väldigt mycket. Men det är inte något akut behov.

De utannonserade tjänsterna vill personalenheten tillsätta så fort som möjligt. I dag har länsstyrelsen Blekinge 115 anställda men man hoppas öka till 120.

Fakta

Lediga jobb

2 planeringsarkitekt/Samhällsplanerare

1 djurskyddshandläggare

1 handläggare till EU-programmen för landsbygd och fiske

1 handläggare av stödärenden inom plan och bostadsområdet

1 bebyggelseantikvarie

Källa: Offentliga jobb

Visa mer...