Blekinge

"Längtat efter att få flytta in"

Ny teknik, ljusa rum och en slående utsikt.
Länsstyrelsens nya lokaler är ett klart uppsving.
BLT får en rundtur i byggnaden som ståtar över handelshamnen.

Blekinge
Foto:
Dolda finesser och teknik finns i konferensrummen.
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Anna Jarnestads konstverk i stenreliefer börjar i entrén, och följer trappan tre våningar upp.
Foto:
Anna Jarnestads konstverk i stenreliefer börjar i entrén, och följer trappan tre våningar upp.
Foto:
I Mötesplats Skeppsbrokajen har länsstyrelsen sin nya arbetsplats. Lars Ohlsson, avdelningschef, visar oss runt i den annorlunda kontorsbyggnaden som har inspirerats av det marina.
Foto:
Lars Ohlsson är särskilt glad över de olika ljuddämpningsmedlen som har tillämpats i väggar, golv och tak. "Här kan man gå med klackar bäst man vill" säger han i ett konferensrum av glas som totalt utestänger ljudet från det livliga kontorslandskapet.
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Anna Jarnestads konstverk i stenreliefer börjar i entrén, och följer trappan tre våningar upp.
Foto:

Lars Ohlsson, avdelningschef på Länsstyrelsen och ansvarig för flytten från gamla länsstyrelsen till Skeppsbrokajen, visar oss runt i huset där flyttsorlet en dag efter flytten fotfarande är i full gång.
– I går var det högljutt med mycket prat och flytt. I dag har det tystnat en aning när man återgått till att faktiskt arbeta, säger han glatt.
Men inte alla uppskattade flytten till en början.
– Först var det lite upprörda känslor över att samtliga stängda kontorsrum skulle bytas ut till kontorslandskap. Men nu när det börjat närma sig har protesterna tystnat, och jag tror att man mest har längtat efter att flytta in i de nya, fräscha lokalerna, säger Lars Ohlsson.

Marint tema
Själv ser Lars Ohlsson det som en positiv sak att arbeta i kontorslandskap. Baktanken är att samarbetet och arbetsmiljön ska förbättras genom en gemensam arbetsplats, något han ser som flyttens största fördel.
– Under den lilla takkronan där borta jobbar landshövdingen Berit Adnor, säger han och pekar ut över kontorslandskapet mot en arbetsplats där en liten kristallkrona hänger.
Den nya byggnaden har designats i marint tema med detaljer som stålvajrar i räcken och sjömärken som pryder korridorerna. Väggarna är asymmetriska och för tankarna till skeppsmiljö.
Här jobbar 108 anställda på Länsstyrelsen i tre olika kontorslandskap. Mötesplats Skeppsbron, som byggnaden heter, har också lokaler för ett flertal företag, bland annat en restaurang.

"Kolsyrat vatten i kranen"
Där finns också elva konferensrum.
– Det är mycket teknik som har dolts i rummen, säger Lars Ohlsson när han visar oss det största konferensrummet som vetter åt handelshamnen med panoramafönster.
Rummet har gömda skärmar och högtalarsystem. Det är små dolda finesser som dessa som Lars Ohlsson tycker ger Mötesplats Skeppsbrokajen det lilla extra.
– Kolsyrat vatten i kranen, säger han och öppnar en skåplucka under vasken i det öppna pentryt.