Känslig polisanmälan för landstingsrådet

Blekinge Artikeln publicerades

Den polisanmälan som landstinget i Blekinge gjort mot en privat vårdmottagning i länet är inne i ett känsligt skede. Det konstaterar landstingsrådet Marie Sällström (s).
- Så länge förundersökning pågår vill jag inte kommentera ärendet, säger hon till BLT.

Det var i gårdagens tidning som vi kunde avslöja att en vårdmottagning i Blekinge polisanmälts för grovt bedrägeri av landstinget.

Fel antal behandlingar
Misstankarna rör ett felaktigt antal angivna behandlingar och därmed att vårdmottagningen fått för mycket betalt. Det handlar om minst 1,7 miljoner kronor som landstinget i Blekinge vill ha tillbaka av de ansvariga för den aktuella mottagningen.

Summan kan stiga
Det var redan 1996 som landstinget misstänker att den felaktiga redovisningen startade och den ska ha pågått ända fram till i år. Men Chefsåklagare Tommy Clevenhult, som ansvarar för förundersökningen, utreder för närvarande endast åren 1998- 2000. Till Tidningarnas Telegrambyrå, TT, säger han att summan 1,7 miljoner kronor mycket väl kan komma att stiga under utredningens gång.
Tommy Clevenhult tror att utredningen kring de misstänkta bedrägerierna kan komma att slutföras under våren någon gång. Landstingsrådet Marie Sällström är ännu förtegen när det gäller kommentarer kring denna polisanmälan.
- Är det oegentligheter ska vi göra en polisanmälan. Vi agerar inte domstol mot någon, utan vi överlämnar det till polisen, betonar Marie Sällström.
- Nu får det ha sin gång, tillägger hon.