”Jag är helt förtvivlad”

Blekinge Artikeln publicerades

Säkringar som gick gjorde att gårdagens föreställning av Cirkus Scott blev rena rama cirkusen.
I stället för stående ovationer så fick Robert Bronett ersätta besviken publik efter showen.
– Jag är helt förtvivlad, säger han.

Cirkus Scott och Bamse bjöd in för att ge barn och vuxna en riktig helhetsföreställning. Men showen drabbades av problem som inte ens världens starkaste björn kunde rå på.

Regnet gjorde att säkringar gick så att storbildsskärmen inte gick att använda. Ljuset fungerade inte heller som det skulle, vilket gjorde att vissa nummer inte kunde genomföras.
– Alla datorerna gick åt helsike. Vi har inte kunnat ge mer än halva föreställningen. Det ska vara effekter, film och annat, sa cirkusdirektören Robert Bronett när han efter showen fick ta emot besökare som ville ha nya biljetter.

Superprofessionelle Bronett räddade ändå hem förställningen så pass bra att vissa kanske inte märkte hur fel det blev. Visserligen kom den igång 30 minuter för sent, men hästarna, kamelerna, elefanterna, dansarna, clownerna och kung fu-munkarna klarade sig ju utan ström.

En bit in i andra akten gick Bronett dock ut och frågade publiken om de ville att showen skulle brytas, och att en extraföreställning skulle ges senare.
Publiken ville köra vidare.

Huvudnumret, The big wheel, förberedde man för, men ackrobaten fick komma ner igen. Bronett tog det säkra före det osäkra.
– Om ljusen skulle gå sönder när han är där uppe så ramlar han ner och slår ihjäl sig.

En sak är dock säker. Den andra föreställningen i kväll kommer att bli något helt annat, och Robert Bronett erbjuder de som kräver det nya biljetter.
– De som inte är nöjda är välkomna till någon av de andra förställningarna. Vi vill att alla ska vara nöjda, säger han och slår ut med armarna.
– Det här är? Alltså jag är nästan gråtfärdig för det är en så rolig föreställning egentligen.