"Detta handlar om föräldraransvar och uppfostran"

Blekinge Artikeln publicerades
När flickan började på högstadiet började också mobbningen. Hon mobbas på nätet och i skolan vilket lett till att hon inte vågar gå till skolan.
Foto:Lena Ehring
När flickan började på högstadiet började också mobbningen. Hon mobbas på nätet och i skolan vilket lett till att hon inte vågar gå till skolan.

Berättelsen i gårdagens BLT om hur de omfattande trakasserierna påverkat flickan och hennes familj har fått stor spridning. Och reaktionerna har varit många. Här är några kommentarer från BLT:s Facebook-sida.

‪Fruktansvärt! Man blir både berörd och förbannad!‬

Jessica Stellte

  ‪Hemskt, man blir så arg av att läsa detta. Styrkekramar till er familj.

  Sofie Holgersson

  ‪Stäng av de som mobbar från skolan så får föräldrarna hemma en vink om vad deras egna barn håller på med. Jag anser att föräldrarna till ungarna som mobbar inte är bättre än sina barn. Vi älskar alla våra egna barn mest men det får fan inte drabba andras barn. Alla ska ha rätt till en trygg och bra skolgång!!

  Patric Sternestedt

  ‪Åh, jag blir så förbannad och illa berörd när jag läser detta! Lider med både föräldrarna och flickan. Det är ju fruktansvärt att en flicka inte ska våga gå till skolan! Ge aldrig upp! All styrka och heder till er!‬

  Caroline Persson

  Jag vet inte vart jag ska börja... Det är otroligt sorgligt att läsa detta. Det värsta av allt är att detta varken är första eller sista gången som en persons krafter tar slut. Jag minns själv högstadiet. Jag ska inte säga att jag alltid var utsatt men tillräckligt för att jag fortfarande ska riva i såren som sitter djupt inne i själen. Jag kan bara hoppas att tjejen får det stöd hon behöver innan verkligheten rasar och såren går djupare.

  Jag önskar så, att det fanns något man kunde göra, för detta har aldrig varit okej och det kommer aldrig att vara det heller. Jag kommer fortsätta kämpa mot allt sådant här så länge jag lever och andas. All styrka och kärlek till familjen.

  Charlie Svensson

  ‪Låt inte detta fortsätta. Mobbarna har också stora känslomässiga problem, de behöver hjälp de också. Men först och främst ska den stackars flickan få hjälp att komma tillbaka till skolan.‬

  Birgitta Petersson

  ‪All kärlek till flickan och föräldrarna och en fet spark där bak till skolorna. Nog för att mobbning förekom när jag gick i skolan men mobbningen i dag är ju grövre. Dags att agera och reagera.

  Elisabeth Folkesson

  ‪Det är så fruktansvärt att sådant här ska förekomma. Lider med drabbade och anhöriga. Stänga av mobbarna från skolan är något jag tror kan fungera.‬

  Agneta Rosén

  ‪Sluta skyll på skolan! Detta handlar om föräldraransvar och uppfostran. Det är vårt ansvar som föräldrar att se till att våra barn är justa mot andra och har sunda värderingar.‬

  Kristina Håkansson

  ‪Jag förstår denna pappan. Hade det varit mitt barn så hade jag tagit strid jag också. Och jag skulle stridit för vilket barn som helst om jag sett att någon blivit mobbad. Förstår de inte att det är en människa de förstör? Och den som mobbar mår ju inte bra, det är ju därför de mobbar.

  Sonja Pettersson

  Visar så tydligt behovet av att arbeta med värdegrund och värdebaserat ledarskap överallt. I skolorna absolut, men också på alla andra arbetsplatser. Insikt och kompetens måste föregås av information och kunskap genom utbildning. Detta är ett samhällsproblem!‬

  Malin Hofflander

  Ska skolan lära våra barn att alla har lika värde? ‪Det är väl ändå inte skolans ansvar att uppfostra våra barn? ‪Skolan har som ansvar att lära våra barn grunderna i alla skolämnen. Uppfostran är ett föräldraransvar!

  Kristina Håkansson

  Blir så arg av att läsa detta samtidigt som jag lider med familjen. Det som gjorde mig mest förbannad var beteendet på den pappan till av de mobbande tjejerna. Att inte ta tag i sin dotter utan i stället fortsätta med trakasserierna. Han har ju totalt tappat greppet om sin föräldraroll. Skolan måste gå in med hårdhandskarna här omgående.‬

  Ulrica Karlsson