Deras gosedjur ska hjälpa barn

Bubbetorp Artikeln publicerades
Foto:Andreas Blomlöf

Projektgruppen Stärka har tillsammans sytt ett trettiotal gosedjur som ska hjälpa utsatta barn. I dag lämnades de över till polisen.

– Vi ska ha dem i våra bilar, säger kommunpolis Anders Wiklander.

Deltagare i Karlskrona kommuns projektgrupp Stärka har under våren tillsammans i ett socialt projekt tillverkat gosedjur av olika storlekar och slag. Dessa gosedjur har nu överlämnats till polisen som ska kunna ha de nära till hands vid situationer där utsatta barn behöver tröstas.

– Dessa gosedjur kommer till stor användning. Det är en självklarhet för oss att använda dem. Vi ska placera ut gosedjuren i våra bilar så att de är nära till hands när vi kommer till krissituationer där barn är inblandade. Det blir som ett litet plåster på såren, säger kommunpolis Anders Wiklander som var på plats för att ta emot gosedjuren.

Sammanlagt var det ett 30-tal gosedjur i form av kaniner och nallar som lämnades över till polisen. Samtliga tillverkade av deltagare i projektgruppen som tillsammans tagit fram mönster och idéer till gosedjuren.

– Vi har tänkt jättemycket på barn som ibland hamnar i krissituationer och sedan anpassat storlek och design på djuren så att de till exempel ska vara lätta att hålla, säger handledare Martina Olofsson.

Det är första gången som polisen tar emot handgjorda gosedjur och i framtiden väntas det bli fler.

– Vi vill fortsätta att tillverka gosedjur och ge till polisen i framtiden, säger Martina Olofsson.