De spelar för barnens lek

TVING Artikeln publicerades
Flera musiker ställde upp på en konsert i Tvings kyrka där pengarna går till lekutrustning vid barnklinikens utelekplats.
Foto:Simone Hansen
Flera musiker ställde upp på en konsert i Tvings kyrka där pengarna går till lekutrustning vid barnklinikens utelekplats.

Tvings kyrka blev samlingspunkt för alla som ville lyssna på bra musik och samtidigt ge pengar till barnkliniken.

Arrangörerna hoppas få ihop pengar till lekutrustning när landstinget har rustat upp utelekplatsen på barnklinikens tak. Och när det bara är några minuter kvar tills konserten ska börja är Tvings kyrka i det närmsta fullsatt.

– Vi har fått ett helt överväldigande gensvar. Folk har delat vårt inlägg på sociala medier och bett sina vänner att dela och att samtidigt uppmana alla de känner att skänka pengar till insamlingen, berättar Filip Schönbeck som håller i insamlingen.

Till vardags är han vakt på sjukhuset i Karlskrona, men han har varit uppe på barnkliniken och sett hur glada barnen blir när de kan komma ut och leka. På söndag kväll tog han emot gästerna i Tvings kyrka. Och det blev många välkomsthälsningar för folk strömmade till från överallt i länet.

– Kyrkan kan ta emot 750 människor och jag ser inte många tomma platser, säger Filip Schönbeck innan han släppet loss musiken. Kvällens program spände över flera musikstilar, och det kyrkliga fick också plats med ett par psalmer.

Musikerna som deltog i insamlingen är Mattias Johansson, Joacim Müllo och Emilio Walter. Och en snabb gissning är att barnkliniken får drygt 30 000 kronor till lekredskap.