KHK förlorade – 1–1 i matcher mot FBK

Karlskrona HK förlorade den andra SM-åttondelsfinalen i J20-slutspelet mot Färjestad BK med 1–4.
Då är det 1–1 i matcher.
– Det gäller att vara kyliga och tro på oss själva, säger tränaren Arto Miettinen inför den tredje och avgörande matchen.
Karlstad • Publicerad 16 mars 2018

Karlskrona HK vann den första matchen i matchserien, där det är bäst av tre matcher som gäller, och hade chansen att ta sig till kvartsfinal.

Det var dock FBK som gjorde matchens första mål. Jesper Norbäck satte pucken bakom Arvid Holm när en KHK-spelare satt utvisad. Det var också det enda målet i den första perioden där skotten slutade 10–7 till KHK.

14 minuter in i den andra perioden kom 0–2. Återigen var det ett powerplay-mål av FBK. Då hade Karlskrona HK ändå gjorde en väldigt bra första halva av matchen.

– Vi spelade riktigt bra. Det var kanske vår bästa hockey den här säsongen, säger Arto Miettinen.

I mitten av den tredje perioden kom 3–0. Och i den perioden stördes KHK av flera utvisningar.

– Vi tappade rytmen. Vi måste bli kyligare.

Gustav Jäderberg gav dock KHK ett litet hopp när han gjorde 3–1, men FBK svarade med 4–1 ganska omgående.

– Det var ridå efter det.

I och med att KHK förlorade står det nu 1–1 i matcher och den tredje och avgörande matchen spelas i Karlstad klockan 13.00 på lördagen och laddningen inför den matchen började direkt efter slutsignalen.

– Vi ska spela vårt spel, säger Miettinen.

Och visst har KHK chans att ta sig vidare i SM-slutspelet.