Hedersrelaterade förtryck och brott kan börja med inskränkningar som att flickor inte tillåts vara med på skolidrotten, till hot och våld för att klädstilen är för västerländsk, eller som i Nigars fall att pojkvännen är av fel sort för att han inte är muslim. – Min pappa kommer aldrig att komma över att jag polisanmälde honom. Det handlar om stolthet och heder, säger Nigar som dödshotades av sin pappa.
Foto:

Missa inte

Hur kan man använda besöksmålen mer och bättre? Det var en av frågorna som Karlskrona kommun och Statens fastighetsverk hade ställt till Hyper Island-studenterna för att se hur turistmål som tunneln under Stortorget och Drottningskärs kastell kan göras mer spännande.
Foto:

Många människor har, enligt kändistrollkarlen Daniel Karlssons träningsfilosofi, två hus. Ett hus där de bor och lever. Det är en plats de värnar om och gärna myser i. Det andra huset, där träningen bor, är ofta litet och inte alls speciellt mysigt att vara i. Och det är just den synen den 37-årige Nättrabykillen vill förändra, bland annat med Youtubekanalen Träningstrolleri.
Foto:

Grattis på din dag

Bröllopsfirande

Dödsannonser